Storleksguide

Så hittar du rätt storlek:

1. Lägg ett papper på golvet intill en vägg. Tejpa gärna fast pappret på golvet, så att det inte flyttar på sig.

2. Ställ foten på pappret med hälen intill väggen.

3. Lägg en bok framför foten, där den är som längst.

4. Mät avståndet från papperskanten till boken med en linjal eller måttband.

6. Mät gärna båda fötterna, då man ofta har olika långa fötter. Använd måtten på den längsta foten, för att slippa för trånga skor.

5. Du har nu måttet på din längsta fot.

Vi har mätt innermåttet i varje storlek i samtliga skomodeller, detta för att underlätta för dig när du väljer storlek. Skons innermått anges i rullgardinen för storlek på varje artikelbild. Måtten anger innersulans längd. Lägg till ca 8-12 mm utöver det mått som du mätt din längsta fot till.

Observera att man får lägga till ytterligare längd när man väljer en sko med klack. Detta beror på att våra mått är längs med innersulan. För skor med klack från 5 cm och högre rekommenderas att lägga till ca 10-15 mm utöver fotlängden. Därefter kan du på ett smidigt sätt se vilken storlek som passar just dig i de olika skomodellerna. Följer du dessa anvisningar är prognosen mycket god för att skorna kommer att levereras hem till dig i rätt storlek!

Ett tips är att mäta innersulan på ett av dina par skor där hemma. Detta mått ska stämma överens med våra mått i rullgardinen intill artikelbilderna. Ta ett måttband till din hjälp när du mäter.

Storleksangivelser

I några av våra skomodeller anges storlekarna i engelska mått (7, 8, 9 osv). Nedan finns en sammanställning på motsvarigheten till de engelska storlekarna.

 

 

ANDRA MÅTT

Skafthöjd – ett mått från klackens överkant till stövelns överkant.

Klackhöjd – höjden bak på klacken.

Skaftvidd – ett mått högst upp på skaftet.

Bredd – i varje produktbeskrivning anges om lästen är normal, normal till bred eller bred.