Villkor

PRISER OCH BETALNING

Varje vara anges i svenska kronor med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive eventuella avgifter, moms och frakt.

Betalningsvillkor finns angivna i kundvagnen beroende på valt betalningssätt.

BETALSÄTT

Vi erbjuder våra kunder att betala på följande sätt: bank- och kreditkort, swish (via faktura), faktura samt delbetalning. Alla betalsätt går via Payson.

Bank- och kreditkort

Betalning med bank- och kreditkort är kostnadsfritt. Vi samarbetar med Payson och ser till att du på ett smidigt och säkert sätt kan göra kortbetalningar i vår webbshop. Vi tar emot VISA och MasterCard. Vid kortbetalningar används det en 3D-Secure teknik för säkra betalningar. Payson är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker hantering av kortdata.

Vid eventuell retur går pengarna tillbaka till ditt kort, när vi mottagit den returnerade varan i säljbart skick.

Faktura och swish

Faktura med förfallodatum efter 14 dagar skickas elektroniskt utan kostnad. Önskar man en utökad förfallotid på 30 dagar, kan man välja detta mot en avgift på 29 kr. Vid fakturabetalning samarbetar vi med Payson Faktura. Andra val man kan göra vid fakturabetalning är att få fakturan hemskickad i pappersform mot en avgift på 5 kr. Man kan även välja att betala med swish via Paysons fakturatjänst.

Det som krävs för att få handla mot faktura är att du uppger ditt personnummer, är över 18 år och folkbokförd på den adress varorna ska levereras. Det sker en kreditprövning vid kassan. Fakturaköp kan nekas då man har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Om ovanstående punkter är uppfyllda skickas fakturan elektroniskt till dig och ska vara betald inom 14 dagar.

Se vidare på Payson Faktura.

Delbetalning

I samarbete med Payson erbjuder vi också delbetalning som alternativ. Du kan då välja hur mycket du vill betala varje månad och under hur lång tid delbetalningarna ska fortlöpa. Du kan läsa mer om villkoren för delbetalningar i samband med valet av betalningsmetod i kassan.

Direktbetalning med internetbank

Vi erbjuder även en direktbetalning med internetbanken via Trustly. Trustly Group AB (org.nr 556754-8655) är ett svenskt auktoriserat betalningsinstitut under tillsyn av Finansinspektionen. Betalning med internetbanken sker i tre enkla steg:

  1. Välj din bank och logga in som vanligt.

LEVERANSER – fri frakt vid köp över 1000 kr

Shoes by Linda & Linda bjuder på fraktkostnad inom Sverige när orderns totalsumma överstiger 1000 kr. Vi står dock inte för eventuella returkostnader.

Vid beställningar är den beräknade leveranstiden ca 2-5 arbetsdagar. Då varor skickas inom Sverige samarbetar vi företrädelsevis med fraktdistributören DHL. Beställda varor hämtas utav kunden på närmsta DHL Service Point. Vid behov kan vi även leverera paket via distributörerna Schenker samt Posten.

Fraktkostnad till Danmark är ca 200 kr, det åligger köparen att betala för eventuell returkostnad.

ÅNGERRÄTT

Din ångerrätt gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tar emot varan.

Du har inte ångerrätt om varan inte är i säljbart skick. Varan ska återlämnas i lika gott skick som när du fick den. Varan ska återlämnas i dess originalförpackning. Om varan använts utomhus, är skadad eller kommer bort på grund av att du är vårdslös, förlorar du ångerrätten.

Retur- och bytesrätt

Retur- och bytesrätt gäller på alla våra varor. Om du önskar byta eller returnera en vara, vänligen hör av dig till oss på mail: info@shoesbyll.se.

Man kan antingen köpa en returetikett av oss enligt nedanstående pris eller själv ombesörja returen med valfri distributör.

Våra fraktkostnader uppgår till:

1 par skor (kartongens mått ca 30cm x 40cm x 20cm): 89 kr

2 par skor (kartongens mått ca 30cm x 40cm x 40cm): 159 kr

Vid större paket, kan pris på returetikett efterfrågas hos oss per mail eller telefon.

Shoes by Linda & Linda ger dig 14 dagars retur- och bytesrätt. Tiden för retur- och bytesrätt räknas från den dag som skorna levereras till dig som kund.

Vid eventuell retur måste skorna returneras i oanvänt skick i sin originalförpackning. Shoes by Linda & Linda förbehåller sig rätten att inte godta en retur om skorna använts utomhus, tagit lukt eller hanterats ovarsamt. Vid en returförsändelse kräver Shoes by Linda & Linda att skolådan packas in i skyddsemballage för att originalförpackningen inte ska skadas under frakt. Om skolådan inte packas in i skyddsemballage, tar Shoes by Linda & Linda ut en kostnad om 50 kr.

Summan för köpet återbetalas inom 30 dagar från det att varan kommit tillbaka till Shoes by Linda & Linda. Det som återbetalas är beloppet för varan samt eventuella tillkomna avgifter såsom t ex fakturaavgift.

Paket som inte hämtas ut på utlämningsstället för DHL, Schenker eller Posten kommer att returneras till Shoes by Linda & Linda efter 14 dagar. Shoes by Linda & Linda förbehåller sig rätten att debitera kunden en avgift om 300 kr för frakt, samt fraktdistributörens administrativa kostnader om skorna inte hämtas ut av kunden på utlämningsstället i tid. Faktura med efterkrav på kostnader för paket som inte hämtats ut övertas av Payson.

VID TRANSPORTSKADA

Om varan är transportskadad då den hämtas ut ska Shoes by Linda & Linda kontaktas direkt.

REKLAMATION

Om en tillsänd vara är defekt eller expedierad felaktigt så måste Shoes by Linda & Linda kontaktas omgående, via e-mail eller telefon. Vid en defekt vara önskas bilder skickade via e-mail, detta för en snabbare handläggning. Hanteringen av reklamationer sker enligt Konsumetköplagen (1990:932). Vid retur av en reklamerad vara kommer kunden förses med en förbetald returetikett av Shoes by Linda & Linda.

När en defekt vara mottagits av Shoes by Linda & Linda görs en bedömning av felet. I första hand kommer varan att granskas och eventuellt repareras av vår skomakare. Om defekten inte anses rimlig att reparera ersätts du med en identisk vara som är felfri. Om identisk vara inte finns i lager återbetalas kostnaden för dina skor samt eventuella avgifter såsom t ex frakt- och fakturaavgift.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

Shoes by Linda & Linda hanterar kundens personuppgifter enligt den svenska personuppgiftslagen (PUL).